Preskoči na glavno vsebino
2.6.2018 sobotni izlet
Zjutraj smo malo dlje pospali,nato smo si pripravili kosilo potem pa smo se na hitro odločili da oddidemo v dolino Vall de Nuŕia. Hitro smo se odpravili saj se je približeval vlak. Vlak smo ujeli zadnje sekunde. Najprej smo se odpeljali do manjšega mesta Ribes de Freser. Tam smo izstopili. Nato pa smo kupili karte za drugi vlak kateri nas je odpeljal proti tej dolini. Od začetka se nam je pot zdela zelo dolgočasna nato pa ko smo prišli v gore je postala čedalje bolj zanimiva saj smo se začeli kar strmo vzpenjati. Ko smo prišli na nadmorsko višino 2000m se je počasi približevala že postaja za izstop. Najprej smo si vse na hitro ogledali nato pa smo se malo sprehodili okrog doline. Izkusili smo tudi junijski sneg. Videli smo veliko zanimivega tako sam hotel, cerkev in seveda prečudovito pokrajino. Ker je začel zelo padati dež smo odšli notri kjer smo odigrali par rund biljarda. Ker je kmalu nehalo smo odšli še do razgledne točke kjer zelo lepo vidiš celo dolino. Ker je bila že ura odhoda smo odšli na vlak in se odpravili v mesto tam smo presedli na drugi vlak proti Ripollu. Ker smo bili zelo utrujeni in lačni smo se še ustavili v restavraciji kjer smo malo pojedli nato pa odšli počasi proti spanju.
dolina Vall de Nuŕia

čakanje na vlak za vdolino Vall de Nuŕiastrmo vzpenjanje z vlakom

cerkev,hotel

tamkajšnja kapelica

cerkev od znotraj

tamkajšnje jezero

zemljevi narodnega parka

soteska

izvir pitne vode


pogled iz razgledne točke proti doli Vall de Nuŕia

mi trije

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

16.6.2018 odhod  Zjutraj bi lahko malo dlje pospali ampak nismo ker smo ze usi nestrpno cakali odhod domov. Tako da smo zjutraj si najprej naredili zajtrk nato smo spakirali vsak svoje stvari,pospravili stanovanje ker pa se je ze blizal odhod smo seveda odšli na vlak do Barcelone in tam smo presedli na vlak do letališca. Ker pa prenavljajo letališce smo morali iz vlaka presesti na metro kateri nas je potem peljal do letalisca. Tam smo takoj oddali prtljago,odšli čez rentgen in nato sta bili pred nami 2uri cakanja na letalo. Ko je bil cas za vkrcanje smo odšli na letalo. Nato so nam na letalu povedali da bomo imeli nekaj časa zamude tako da smo se nekaj casa cakali na letalu. Vendar je hitro minilo. Nato smo poleteli proti Benetkam ko smo prispeli smo odhiteli po kovčke,nato smo počakali se soferja kateri nas je pobral in tako smo odšli proti domu.
10.6.2018 nedelja  Ker za naju z Gregorjem ni bila tako naporna noc kot prejsnja smo se usi trije zjutraj komot zbudili. Najprej smo sspakirali kar smo imele sabo se poslovili od punc ker so bile tudi one ze budne in odsli proti recepciji. Tam smo se odjavili in odsli po poti pa smo se spomnili da smo pozabili povedati za izdajo racuna nato smo odhiteli nazaj da so nam dali racun nato pa nas je pot vodila do prvega bara na pijaco in manjsi zajtrk. Potem smo odsli se malo tavat po mestu, si se ogledali kaksno stvar ki si je se nismo na to pa smo odsli na vlak in proti nasemu mestecu. Tam smo odsli se v trgovino nabavili sestavine za vecerjo in odsli pocasi proti stanovanju. V stanovanju smo si se pripravili vecerjo se malo podruzili in odsli spat.